Nutricionist je biomedicinski stručnjak na području opće preventivne i terapijske prirodne metode očuvanja zdravlja i liječenja. Kao stručnjaku za energetski i nutritivni metabolizam, nutricionist može uči u potragu za svakim izgubljenim biofizičkim i energijskim zdravljem i izgledom.

Hrana i pravilna prehrana, kao i uravnotežen životni stil su temeljni principi u stručnom terapijskom pristupu svakom zdravstvenom i estetskom narušenom stanju. Upravo je cjelokupni, holistički pogled na sve životne aspekte čovjeka ključan za njegovo sigurno usmjeravanje prema dugoročno dobrom zdravlju i ljepšem izgledu, imajući uvijek na umu da je pravi terapijski učinak prirodnim metodama liječenja vidljiv tek kad se sinergijski usvoje opće prirodna načela zdravog življenja.

Često su prave smjernice i savjeti koji na vrijeme preveniraju, tretiraju i liječe razna bolesna i problematična stanja mnogima nedostupni, makar neki čine sve da to „zdravlja vrijedno“ znanje približe svakome. Vlastito iskustvo nutricionizma u praksi je prijeko potrebno onome tko se želi domoći zdravlja na prirodan način jer pravilnom primjenom, hranom se ne samo liječi, već sigurno stvara bolji život. Mnogi današnji sveprisutni zdravstveni problemi bi nestali jednim potezom kad bi se utjecalo na sam uzrok problema shvaćajući, kad se on uoči i riješi, kako prirodno zdravstveno stanje zapravo samo postupno ovlada tijelom. To je prirodno prisutna inteligencija tijela u svakome tko želi postati i ostati prirodno zdrav. Mnoge bolesti današnjice su posljedica manjka prehrambenih nutrijenata, a prenagomilanosti onih energetskih.

Nepravilna prehrana je glavni krivac za uzrok i posljedicu svih bolesti svijeta, no ukoliko se promijeni postaje prirodni alat za rješavanje svih neprirodnih bolesnih stanja organizma. Pravilnom zato prehranom možete zaboraviti visoki krvni tlak, povišene masnoće, kolesterol, šećer, kamence i kalcifikate, osteoporozu, artritise, reume i bolove, upale, giht, upalne bolesti crijeva, prekomjernu težinu, povećani stres, alergijske, intolerancijske i imunološke bolesti, depresiju, teža psihička i sva druga bolesna stanja u organizmu. Pomoću hrane, potpuno prirodnim putem se trajno uravnotežuje i vraća manjak zdravlja, fizičke snage i životne energije. Hrana je iskonski lijek!