MUČE VAS POSLJEDICE HORMONSKE NERAVNOTEŽE?

DO SADA STE KORISTILI TERAPIJU KONTRACEPTIVIMA I SINTETSKIM HORMONIMA?
SVJESNI STE OZBILJNIH ZDRAVSTVENIH KOMPLIKACIJA KOJE SA SOBOM DONOSE?

blog_hormoni

KARDIOVASKULARNE BOLESTI, PRETILOST, PSIHOZE, RAK I NA KRAJU POVEĆANA SMRTNOST ŽENA DRASTIČNE SU I SVE IZRAŽENIJE POSLJEDICE KONVENCIONALNIH HORMONSKIH TERAPIJA.
O NJIMA NEĆETE ČUTI OD SVOJIH LIJEČNIKA, A NITI FARMACEUTA JER LIJEKOVI SU PROIZVODI KOJI TRAŽE SVOJE KUPCE KAKO BI SE OSTVARILA ZARADA PROIZVOĐAČA I KONAČNO OSOBLJA U USKOM MEDICINSKOM LANCU. ONI OD VAS ŽELE NAPRAVITI POTROŠAČA, A VAŠE ZDRAVLJE OSTAVITI PO STRANI.
BUDITE MUDRI I POSLUŠAJTE DRUGU STRANU PRIČE JER VAŠE PRIRODNO ŽENSKO ZDRAVLJE MOŽETE POSTIĆI JEDINO NA PRIRODAN NAČIN.

Liječenje hormonskih poremećaja zahtjeva posebnu pažnju. Prirodni ženski životni ciklus je popraćen vrlo uzburkanim hormonalnim promjenama i uzrok je raznih simptoma narušenog zdravlja i kvalitete života. Također na nivo i funkciju hormona utječu i mnogi drugi čimbenici osobito prehrana, fizička aktivnost, odmor i relaksacija, stres te okolišni uvjeti i oni su zapravo glavni okidači za pojavu i napredovanje hormonske neravnoteže u ženskom tijelu. Korištenje sintetskih medicinskih pripravaka za liječenje može dodatno pogoršati već narušeno zdravstveno stanje i rezultirati vrlo ozbiljnom patološkom progresijom koja čak završava i smrću. To je sve moguće izbjeći prirodnim medicinskim pristupom na način koji dovodi narušeno zdravlje u prirodnu ravnotežu bez izazivanja nuspojava.

Prirodna terapija hormonalnih poremećaja djeluje na posve drugačiji način od konvencionalne.

DIJETOTERAPIJA

Uz redovitu fizičku aktivnost, dovoljan odmor i relaksaciju te smanjivanje svakodnevnog stresa, ključna komponenta prirodnog liječenja je primarno pravilan dijetoterapijski pristup. Pravilna prehrana je najvažniji terapijski način kojim možete subjektivno utjecati na pozitivan razvoj vlastitog trenutnog zdravstvenog stanja. Brza, gotova te industrijski proizvedena, prerađena i pakirana hrana kao i voće i povrće iz veletrgovina su krcate umjetnim i sintetskim hormonima, pesticidima, ksenoestrogenima i drugim hormonskim disruptorima. Potpuno izbjegavanje takve hrane je glavna mjera za sprječavanje daljnjeg razvoja i progresije hormonalnih poremećaja.

Nasuprot tome konzumiranje isključivo prirodne hrane lišene svih mogućih kemijskih uzročnika hormonalnih poremećaja u tijelu, uravnotežuje organizam i ono najvažnije pomaže u eliminaciji svih višaka toksina i povišenih hormona koji su ga uzrokovali. To uključuje raznoliku prehranu prirodnim biljnim proizvodima poput organskog voća i povrća, osobito citrusa i kupusnjača, zatim orašastih plodova, cjelovitih žitarica, gljiva, mahunarki i sjemenki te začinskog i aromatskog bilja, dok hranu životinjskog podrijetla treba ograničiti samo na bijelo meso organski uzgojene peradi te organska jaja. Takva prehrana je bogata svim vitaminima i mineralnim tvarima, fitoestrogenima i osobito vlaknima koja pomažu u pravilnom procesu detoksikacije. Pijući do 2 litre čiste vode dnevno omogućujete brže ispiranje i eliminaciju svih štetnih tvari iz organizma i time povoljno utječete na prirodnu ravnotežu svih sustava u tijelu osobito hormonskog.

OLEOTERAPIJA

Poseban segment dijetoterapije kod hormonalnih poremećaja je liječenje hladno prešanim uljima tzv. oleoterapija. Najučinkovitije ulje koje privlači sve više pažnje i to s razlogom je hladno prešano ulje sjemenki konoplje. Izuzetno je bogato nezasićenim masnim kiselinama, fitosterolima, fitoestrogenima, vitaminom E i D, omegom-3 i GLA (gama-linolenskom kiselinom) i jedno je od najboljih terapeutskih ulja. Svojim bogatim, a koncentriranim sastavom povoljno utječe na uspostavljanje prirodne ravnoteže hormona i uopće na metabolizam masnoća u tijelu.

Osobito blagotvoran učinak ima na žensko zdravlje jer potiče pravilne ženske spolne i hormonalne funkcije, te se ženama preporuča kod dugotrajnog korištenja kontracepcije, kod poremećenog ciklusa menstruacije te osobito u menopauzi. Njeni se medicinski učinci tek počinju u potpunosti otkrivati zbog apsurdno dugotrajne zabrane proizvodnje i korištenja, no s terapijskog stajališta ovo ulje je najbolja podrška za postizanje uravnoteženog hormonskog sustava i dugoročno ženskog zdravlja uopće.

APITERAPIJA

Ključan segment dijetoterapije kod prirodnog tretiranja hormonalnih poremećaja je svakako apiterapija koja podrazumijeva liječenje prirodnim pčelinjim proizvodima. Najsnažniji pčelinji preparat s najizraženijim medicinskim učinkom je matična mliječ čija je namjena upravo tretiranje hormonalnih poremećaja svake vrste. Njen je složeni kemijski sastav bogat esencijalnim tvarima koje organizam maksimalno iskorištava za sve svoje funkcije prirodne regulacije metabolizma. Najbolje je rješenje za postizanje uravnoteženog hormonskog sustava prirodnim putem jer obiluje prirodnim spolnim hormonima kojima hormonalne poremećaje dovodi do prirodne fiziološke ravnoteže.

Osim toga djeluje na staničnoj razini kao superkoncentrirana hrana jer obiluje svim esencijalnim vitaminima za pravilan energetski metabolizam čime pojačava trošenje masnih zaliha i pri tom snižava kronično povišene razine estrogena koje one luče. Jedini je prirodni izvor neurotransmitera acetilkolina koji pomaže u balansiranju neuroloških poremećaja i uspostavlja prirodnu neuro-hormonalnu vezu koja je ključna u uspostavljanju pravilne ravnoteže hormona u tijelu.

Kraljevski žele, kako se još i zove, s pravom slovi za najmoćnijeg prirodnog terapeutika „alternativca“. Iako je konvencionalna medicina izbacila njegovo korištenje u terapijske svrhe, sve je više potvrda znanstvenih i medicinskih studija kako je upravo ta superhrana esencijalna prirodna suplementacija i terapija za trajno postizanje usklađenih hormonalnih funkcija i time zdravlja uopće.

Ispuni kviz i saznaj kako riješiti hormonalne probleme prirodnim putem

Ispuni kviz